Pages

15 October 2008

Carpe Diem?


Am intalnit multe persoane care merg pe ideea "traieste clipa", pentru care tot ce conteaza e prezentul si ce ofera acesta, pentru care trecutul e doar un album de poze si viitorul doar o idee. Si eu credeam ca e interesant sa fac asta, sa nu ma las influentata de nimic si sa nu gandesc prea mult inainte de a lua o decizie, totul sa fie de moment. Inca mi se mai intampla asta, dar nu foarte des. O analiza corecta a evenimentelor importante din prezent este uneori foarte benefica.
In trecut am surprins o discutie intr-o emisiune la TV, nu as putea spune acum numele emisiunii sau cine era invitat, insa ceva mi-a atras atentia. Era o discutie despre prezent si cineva spunea ca "nu exista prezent, exista doar trecut si viitor". Avea si o explicatie destul de simpla... Orice spui in "prezent" trece intr-o fractiune de secunda in trecut. Cum sunt aceste cuvinte pe care le scriu aici. Ce e mai sus deja a fost scris, deci momentul a trecut. intr-o secunda se trece foarte rapid de la viitor la trecut si prezentul poate fi omis, deci nu exista. Altcineva venea cu teoria "prezentului etern", cand totul este un prezent continuu.
Unii spun ca toate aceste discutii ne incarca viata si ne complicam existenta. Dar viata este facuta pentru a fi complicata, grea, astfel frumoasa. Simplitatea vietii poate duce la monotonie.
Pana la urma, merita sa riscam aspecte din viata noastra pentru o clipa?
Clipele vin si trec cu fiecare secunda, minut, ora... Facem multe greseli, incercam sa le ascundem, reusim de multe ori prin minciuna, si trecem peste. Dar de ce nu incercam sa reparam greselile?
Prea multe chipuri false, prea multe vorbe fara rost, prea multe fapte ascunse....
Prea multe comentarii si prea putina judecata...
Prea multe minciuni si prea putine adevaruri...
Prea multe promisiuni si prea putine impliniri...
Onoarea se pierde, sinceritatea se pierde, iertarea se pierde...
Prea multi se gandesc la Carpe Diem si prea putini se gandesc la ce a fost si ce va fi.

No comments: